آموزش بازاریابی

ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی چیست و چگونه اجرا می شود؟

بازاریابی بازگشتی
زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه

آیا تا به حال نام بازاریابی بازگشتی را شنیده اید؟ حتی اگر در مورد آن چیزی نشنیده باشید، باز هم به عنوان یک فروشنده ممکن است آن را تجربه کرده باشید.

چقدر برایتان پیش آمده است که مشتریان قبلی تان از شما خرید کرده یا خدمات خود را مجدداً تمدید کنند؟ احتمالاً چون می دانید نیاز هر مشتری چیست، به مراتب بهتر با آن ها کنار می آیید یا راحت تر با آن ها ارتباط برقرار می کنید.

در این مقاله قصد داریم تا ریتنشن مارکتینگ را بررسی کنیم و مزایای استفاده از آن را برایتان شرح دهیم.

ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی چیست؟

برخی از محصولات یا خدمات ممکن است بارها و بارها در طول سال نیاز به خرید مجدد داشته باشند. به عنوان مثال یک سوپرمارکت محصولاتی را ارائه می دهد که مشتریان ممکن است هر چند روزی یک بار برای خرید به این فروشگاه بروند.

برای مدیریت این فروشگاه اهمیت زیادی دارد که مشتریان خود را نگه دارد و خرید آن ها را تأمین کند. در اصل ریتنشن مارکتینگ بدین معناست که مشتریان قدیمی نگه داشته شوند و مجدد برای خرید یا دریافت خدمات مراجعه کنند.

این بازاریابی با هدف افزایش چرخه عمر مشتریان انجام می گیرد. ارزش مشتریان کنونی در این نوع بازاریابی افزایش یافته و از طریق تعامل با آن ها، افزایش رضایت مشتریان و دعوت به خرید مجدد انجام می گیرد.

نقطه مقابل بازاریابی بازگشتی، بازاریابی جذبی است که تمرکز بر روی جذب مشتریان جدید است. نمی توان گفت کدام یک از این دو بازاریابی مؤثرتر هستند؛ اما هر دو در کنار هم می توانند کسب و کاری عالی را رقم بزنند و فرد را به سود بالایی برسانند.

پیشنهاد می کنیم مقاله تحول بازاریابی چیست و سیر آن چگونه است؟ را مطالعه فرمایید.

چرا بازاریابی بازگشتی مهم است؟

به دلایل مختلفی بازاریابی بازگشتی از اهمیت بالایی برخوردار است و حتی ممکن است ضروری به نظر برسد. هنگامی که خرید مشتریان تکرار می شود، می توان گفت که به صرفه ترین روش درآمدزایی برای فرد رقم خورده است.

معمولاً قانع کردن مشتریان قبلی به مراتب راحت تر از مشتریان جدید است. این افراد یک بار پروسه خرید را سپری کرده اند و قانع شده اند. همانطور که گفته شد، تقریباً فروشنده با این افراد آشنا بوده و روحیات و نیازهای آن ها را بهتر می شناسد. همین امر سبب می شود تا تشویق به خرید آن ها راحت تر باشد.

اگر کیفیت خدمات و محصولات خوب باشد، مشتریان بازگشتی تمایل زیادتری به وفاداری به برند دارند. معمولاً افرادی که از یک کسب و کار خاص خرید می کنند و مجدداً تمایل به خرید دارند، به ندرت پیش می آید که برای خریدهای بعدی خود سراغ افراد دیگر بروند.

هنگامی که از روش بازاریابی بازگشتی استفاده می کنید و موفق می شوید تا مشتری را دوباره به خرید مشتاق کنید، نیازی نیست مجدد بازاریابی محصول انجام دهید یا محصولات را به فرد معرفی کنید. بسیاری از اطلاعات در وهله اول به مشتری داده شده است و همین امر هم در زمان و انرژی شما به مراتب صرفه جویی می کند.

هزینه ای که برای تبلیغات و بازگشت مشتری می پردازید، کمتر از جذب مشتری جدید است. به همین علت بهتر است روش های مشتری بازگشتی را به کار گیرید و هزینه ها و سود خود را هم بهینه کنید.

روش های بازاریابی بازگشتی

اجرای بازاریابی به روش بازگشتی

حال که اهمیت بازاریابی بازگشتی را متوجه شدید، بهتر است آن را در کسب و کار خود به اجرا درآورید. مسئله مهمی که وجود دارد این است که اجرای این نوع بازاریابی نیز اصول و راهکارهای خود را دارد. پس از همان خرید اول و دیدن مشتری باید بازاریابی را شروع کنید.

ارائه خدمات و محصولات باکیفیت و خاص

برای این که مشتری مجدد برای خرید از شما به فروشگاه تان مراجعه کند، قطعاً باید نسبت به سایر رقبا مزایایی را برای او در نظر بگیرید. مهم ترین مزیت برای مشتریان، کیفیت محصولات یا خدمات است.

اگر محصول یا خدمتی که ارائه می کنید کیفیت مناسبی نداشته باشد، در همان مرحله اول کار را باخته اید و نباید انتظار بازگشت را از مشتریان داشته باشید. مشتریانی به سمت شما می آیند که محصولاتی خوب به آن ها ارائه کرده باشید.

قیمت مناسب و تخفیفات دوره ای

یکی از روش های ریتنشن مارکتینگ، تخفیفات دوره ای است. اگر برای آخر ماه، آخر هفته، مناسبت ها و… تخفیف در نظر بگیرید و مشتریان قدیمی خود را از آن ها آگاه کنید، احتمال بازگشت مشتریان بیشتر می شود.

همچنین اگر همیشه از قیمت گذاری مناسب تری نسبت به سایر رقبا برخوردار هستید، این مسئله یک تشویق برای خریدهای بعدی است. می توانید شماره مشتریان را در خرید اول از آنها دریافت کرده و در مناسبت های پیش رو برایشان کد تخفیف بفرستید.

نظرسنجی در مورد خرید و بازاریابی بازگشتی

شاید به نظرتان این کار چندان تأثیری نداشته باشد؛ اما نظرسنجی به مشتریان این مسئله را القا می کند که شما برای آن ها و نظراتشان اهمیت زیادی قائل هستید.

می توانید از جملاتی مانند نظر شما برای ما اهمیت دارد، برای ارائه بهتر خدمات به شما و جملاتی از این قبیل آن ها را راغب کنید تا در نظرسنجی شرکت کنند.

بدین صورت نیاز مشتریان و نقاط قوت و ضعف خود را بهتر متوجه می شوید. همچنین می توانید در پایان نظرسنجی به آن ها کد تخفیف بدهید.

ریتنشن مارکتینگ

بازاریابی بازگشتی برای چه کسب و کارهایی مفید است؟

شاید از خودتان بپرسید که بازاریابی بازگشتی برای کسب و کار من مفید است یا خیر؟ بهتر است بدانید که این سال ها استفاده از این نوع بازاریابی بسیار رایج شده است.

بدون شک فواید بازاریابی از نوع بازگشتی برای صاحبان کسب و کارها مشخص شده است که به آن روی آورده اند. پس شما هم می توانید این راهکارها یا هر ایده خلاقانه ای را که به ذهنتان می رسد به کار گیرید تا مشتریان شما باز هم سراغتان بیایند.

به خصوص اگر صاحب فروشگاه اینترنتی هستید یا محصولی را در مغازه خود می فروشید، حتماً برای ریتنشن مارکتینگ برنامه ریزی کنید. آنگاه می بینید که چگونه در زمانی کم فروشتان بیشتر می شود و سودتان با وقت و انرژی کمتری افزایش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *