ویژگی های یک شعار تبلیغاتی موثر چیست؟
همه ما با عبارت شعار تبلیغاتی آشنا هستیم. شعار تبلیغاتی یا به عبارتی اسلوگان, عبارتی است به یادماندنی که جهت تعهد یا رسالت یک برند به کار می رود. یک شعار تبلیغاتی عموما ساختار ساده ای داشته و مدعی دارا بودن مزیت یا خدمتی می باشد.
شعار تبلیغاتی از ابتدای امر، هسته مرکزی کمپین های تبلیغاتی بوده و شرکت های تبلیغاتی اهمیت زیادی برای آن قائل هستند. یک شعار تبلیغاتی موثر و مناسب در طول زمان نقشی حیاتی ایفا کرده و به رقابت با همنوعان خود می پردازد. شعار تبلیغاتی در صورتی که به درستی طراحی شود در ذهن مخاطب ماندگار خواهد شد.
توصیه می کنیم مقاله { تعریف ساده و خودمانی از برند } را مطالعه فرمائید.
لزوم ایجاد شعار تبلیغاتی
طراحی شعار تبلیغاتی امروزه یکی از پر رنگ ترین و پر اهمیت ترین خدمات شرکت های تبلیغاتی بوده که نیاز به افرادی خلاق و ایده پرداز در این زمینه دارد. شعارها نقش بسزایی در ایجاد تمرکز مخاطب روی محصولات یک برند یا خدمات آن دارند.
شعارها مجموعه ای از ماهیت، تخصص، مزیت و تعهد یک کسب و کار را نشان می دهند. همچنین شعار در تقویت هویت یک کسب و کار و برند بسیار تاثیر گذار است.
همان طور که می دانید نشان تجاری از اهمیت بالایی در کسب و کار برخوردار است. نکته جالب در این است که یک شعار تبلیغاتی به مراتب جایگاه بالاتری از نام و نشان تجاری کسب و کار دارد. چرا که مردم به راحتی می توانند شعار تبلیغاتی یک شرکت را به یاد آورده، آن را در ذهن خود ثبت کنند و یا به دوستان و آشنایان معرفی کنند.
استفاده از شعارهای تبلیغاتی موجب تداوم اجرای برنامه های تبلیغاتی در یک کمپین تبلیغاتی می گردد. امروزه اهمیت شعار ها به قدری افزایش یافته که در کنار نام کسب و کار، شعار ایجاد شده نیز به نمایش گذاشته می شود.
همچنین از شعارهای تبلیغاتی در کارت ویزیت، تبلیغات چاپی، بروشورها، تابلوها، هدایای تبلیغاتی برای مشتریان و هر جایی که بتوان به کار برد، استفاده می شود.
توصیه می کنیم { ضرورت خلاقیت در کانونهای تبلیغاتی } را مطالعه فرمائید.
تکنیک های طراحی شعار تبلیغاتی
طراحی شعار تبلیغاتی تکنیک های مختلفی را در بر می گیرد که متناسب با نوع محصول یا خدمت، جامعه هدف، رسالت کسب و کار و فرهنگ مردم و جامعه می توان از هر کدام از این تکنیک ها استفاده نمود. در طراحی شعار تبلیغاتی می بایست تمامی جوانب را بررسی نمود.
همچنین لازم است شعارهای تبلیغاتی دیگران مورد بررسی قرار گرفته و نکات مثبت و منفی آن بازبینی شود و در صورتی که بازخوردی از جانب مخاطبان داشته، مورد مطالعه قرار گرفته شود.
برای طراحی شعار تبلیغاتی کافی است برند خود را در یک جمله تعریف کرده یا داستانی از ایجاد شدن برند را روی کاغذ بیاورید تا با استفاده از آن بتوانید به جمله ای نهایی و به یادماندنی دست پیدا کنید. برای بهره وری بیشتر در طراحی شعار تبلیغاتی می توان نظر دیگران را جویا شد و از ایده های آنان الهام گرفت.
بدین منظور کافی است پیشنهاد خود را در شبکه های اجتماعی همانند فیسبوک، لینکدین یا توییتر منتشر کرده تا دیگران به بررسی و انتقاد آن بپردازند. در بسیاری از موارد این عمل می تواند کارایی و بهره وری بالایی در ایجاد و طراحی شعار تبلیغاتی برای کسب و کار داشته باشد.
در اینجا به 5 مورد از اصلی ترین تکنیک های طراحی شعار تبلیغاتی اشاره می کنیم که عبارت اند از:
تاکید بر نیاز خاص
در صورتی که بر روی نیاز خاصی در بازار هدف اشاره شود، درک صحیحی از شعار برای افراد موجود در بازار هدف به وجود آمده و این امر موجب ماندگاری شعار در ذهن مخاطب می گردد.
تاکید بر اهداف سازمانی
آن دسته از شعارهایی که بر اهداف و رسالت سازمان تاکید دارند، در واقع نشان دهنده اهمیت اهداف سازمان بوده و تعهد سازمان به رسالت و اهداف خود را می رسانند.
طرح سوال
طرح سوال یکی از تکنیک های طراحی و تنظیم شعار تبلیغاتی می باشد که متاسفانه توسط شرکت های معدودی مورد استفاده قرار گرفته است در حالی که می تواند بهره وری بالایی نسبت به دیگر تکنیک ها داشته باشد و در واقع با پرسیدن سوال مشتری را ترغیب به فکر کردن می کند.
ترکیب نام محصول با مزیت رقابتی
در این نوع تکنیک که رایج ترین روش برای طراحی شعار تبلیغاتی می باشد، محصول یا خدمتی از یک کسب و کار با مزیت رقابتی موجود ترکیب شده و در ذهن مشتری ماندگار می شود.
استفاده از احساسات مخاطب
به راحتی با کمی ایده پردازی می توان مخاطب را درگیر محصول یا خدمتی نو نمود. بدین منظور از روش هایی استفاده کنید که مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار نماید. ارائه تفسیری از تصویری مشهود، به تصویر کشیدن زندگی افراد دیگر و مثال هایی از این قبیل حس مخاطب را بر می انگیزد.
پنج مورد بالا از اصلی ترین تکنیک های طراحی و تنظیم شعار تبلیغاتی می باشند. با این حال روش های دیگری نیز وجود دارند که هدف نهایی آن جذب مشتری و ماندگاری شعار در ذهن مخاطب می باشد.
در هر صورت باید به یاد داشت که شناساندن محصول یا خدمتی جدید همراه با استراتژی های خاص تبلیغاتی خود در بازار هدف با سختی هایی رو به رو بوده و نیاز به زمان برای حفظ جایگاه اصلی خود در میان مخاطبان دارد.
در این میان استفاده از جملات و عباراتی که مورد پسند همه اقشار جامعه باشد کمی سخت بوده و می بایست قبل از آن شناخت دقیقی از مردم، فرهنگ جامعه، نگاه و زبان مردم به دست آورد.
گاهی استفاده از عبارات، انتخاب لفظی به ظاهر درست، استفاده از نامی خاص و غیره می تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد.
بنابراین در انتخاب شعار تبلیغاتی دقت نموده و از کارشناسان متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا بر مبنای استراتژی های کسب و کار و متناسب با مزیت رقابتی محصول مورد نظر، اسلوگان مناسب طراحی کرده و در جهت تاثیر گذاری بر ذهن مخاطب استفاده شود.
برخی از شعارهای معروف تبلیغاتی و موثر در امر تبلیغات در سراسر جهان عبارت اند از:
- شرکت اپل : متفاوت فکر کن (Think Different)
- مک دونالد : من عاشقشم (I’m Lovin’ It)
- بی ام و : طراحی شده برای لذت رانندگی (Designed for driving pleasure)
- پورشه : هیچ جایگزینی نیست (There is no substitute)
- جنرال الکتریک : خیال پردازی در کار (Imagination at Work)
- نیویورک تایمز : تمام اخباری که برای چاپ مناسب هستند (All the News That’s Fit to Print)
- نایک : فقط انجامش بده (Just Do It)
برخی از شعارهای تبلیغاتی موثر ایرانی نیز عبارت اند از:
- بانک ملی ایران : هرجا سخن از اعتماد است نام بانک ملی ایران می درخشد.
- بانک تجارت: بانک تجارت، بانک فردا
- بانک کارآفرین : دانش جهانی، راه حل ایرانی
- مزمز : هم مزه ی هر لحظه
- مهرام: خوشمزه و خوشنام
- چی توز : طعم خوش لحظه ها
توصیه می کنیم { 5 عامل موفقیت در آژانس تبلیغاتی } را مطالعه فرمائید.
ویژگی های شعار تبلیغاتی موثر
یک شعار تبلیغاتی صرفا یک جمله برای تعریفی خاص از محصول نیست. شعار تبلیغاتی بخش مهمی از کسب و کار بوده که بعد از طراحی، عضوی جداناپذیر از کسب و کار می گردد که با هدف تاثیر گذاری در زندگی افراد به وجود آمده است.
بنابراین نمی تواند از احساسات، خواسته ها و فرهنگ مخاطب دور باشد. یک شعار تبلیغاتی مناسب و تاثیر گذار بر روی مخاطب، دارای شرایط زیر می باشد.
- شعار تبلیغاتی موثر دارای جملاتی ساده، کوتاه، صریح و روشن می باشد تا علاوه بر ماندگاری راحت در ذهن مخاطب، بتوان آن را بطور روزمره تکرار نمود.
- از یکپارچگی و همسویی با لوگو و نام تجاری برخوردار است.
- مزیت اصلی محصول یا خدمتی را برای مصرف کنندگان فعلی هدف یا خریداران احتمالی بیان می کند.
- مزیت رقابتی خود و تفاوت با همنوعان صنعت خود را در چارچوب قانون نشان می دهد.
- نشان دهنده تعهد و رسالت سازمان به محصول و خدمات خود است.
- احساس مثبت، خوشایند و رضایت مندی از برند را در مخاطب ایجاد می کند.
- احساس نیاز در مخاطب را زنده کرده و مخاطب را ترغیب به استفاده از محصول می کند.
- همگام با فرهنگ و زبان مخاطب خود می باشد.
- مخاطب را درگیر نموده و بدین صورت در ذهن مخاطب ماندگار می شود.
- اغلب همراه با ترفندهایی به یادآورنده از جمله تصاویر متحرک، آهنگ و غیره به کار برده می شوند.
- به دلیل حجم بالایی از تبلیغات، می بایست جذاب و دارای ایده جدید باشند.
- شعار تبلیغاتی مؤثر، باید حس باورپذیری و اعتماد در مخاطب را تحریک نماید.
- شعار تبلیغاتی از حاشیه ها به دور است و ذهن را بی مورد درگیر نمی کند.
نتیجه گیری
به میزانی که در صنعتی رقابت بیشتر بوده و از یک محصول مشابه، برند های متنوعی وجود داشته باشد، رقابت در جذب مخاطب نیز بالا رفته بنابراین انتخاب یک شعار تبلیغاتی در چنین مواقعی بسیار حساس می باشد.
چرا که با کوچک ترین اشتباهی حتی با صرف میلیون ها تومان هزینه می توان به نتیجه ای بر خلاف آنچه که انتظار داشت رسید. شعار شرکت، به مرور زمان بخشی از هویت شرکت شده و نمی توان آن را جدا از کسب و کار دانست. انتخاب یک شعار تبلیغاتی موثر، در نهایت موجب بهبود کسب و کار و برند انتخابی می گردد، بنابراین اهمیت آن را دست کم نگیرید.
یک دیدگاه برای “ویژگی های یک شعار تبلیغاتی موثر چیست؟”
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
شعار ثبت شده شرکت ما
لیوار، چشمی که هرگز پلک نمیزند!