آموزش تبلیغات

7 گام اساسی برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی

اجرای کمپین تبلیغاتی
زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه

صاحبان کسب و کارها همیشه برای اجرای کمپین تبلیغاتی دچار مشکل بوده‌اند، صبور نیستند و خیلی شتابزده به سازماندهی آن می‌پردازند و به دلیل کم‌تجربگی قادر به خروجی پربازده از این کمپین‌ها نیستند.

بسیاری از برندها ترجیح می‌دهند برای اجرای کمپین با آژانس‌های تبلیغاتی خلاق همکاری کنند. اما آیا آژانس‌های تبلیغاتی مورد نظر درست و پربازده کمپین را اجرا می‌کنند؟

کلید اصلی، اجرای صحیح و برنامه‌ریزی دقیق کمپین و دانستن اصول آن است. که هم به مدیران کسب و کارها دید بهتری برای مدیریت بخش تبلیغات می‌دهد و هم برای همکاری با آژانس‌های تبلیغاتی سنجه‌ای بهتر برای ارزیابی عملکرد آن‌هاست.

در این مقاله، می‌خواهیم به نحوه صحیح اجرای کمپین تبلیغاتی بپردازیم و مراحل آن را باهم مرور کنیم:

گام نخست: هدف از اجرای کمپین تبلیغاتی

هدف از اجرای کمپین چیست، اکثر صاحبان کسب و کارها می‌گویند افزایش فروش. به نظر متخصصان تبلیغات افزایش حجم فروش هدف اولیه یک کمپین تبلیغاتی نیست و هدف ثانویه آن است. اهداف در اجرای کمپین شامل موارد زیر هستند و پاسخ‌های زیر را در نظر می‌گیرند:

  • افزایش رتبه سایت
  • افزایش اینگیجمنت و فالوئر اینستاگرام
  • افزایش نرخ آگاهی از محصول و برند در منطقه خاصی از کشور
  • افزایش یادآوری برند به مخاطبان
  • پشتیبانی از فروش و سایر شیوه‌های ارتباط با مخاطب

درواقع، هرچقدر هدف تبلیغات جزئی‌محورتر باشد، امکان موفقیت آن بیشتر است. البته وقتی از اهداف تبلیغات تجاری حرف می‌زنیم، منظورمان این نیست که هر کمپین تبلیغاتی‌ای صرفاً یکی از هدف‌ها را دنبال می‌کند.

ممکن است یک کمپین، دو یا سه یا چند هدف را هم‌زمان دنبال کند. در هر صورت، مهم است که هدف‌های کمپین به‌صورت شفاف، تعیین شود و مشخص شود که هر یک از این اهداف، چگونه و با چه معیاری سنجیده خواهند شد.

گام دوم: شناسایی دقیق مخاطبان

از اصولی‌ترین راه‌های شروع کمپین تبلیغاتی بررسی کردن مشتریان حال حاضر رقباست. این کار به شما در شناسایی نیازهای حال و آینده کاربران‌تان بسیار کمک می‌کند.

بعد از این مرحله، مهم است که شما بتوانید به درستی بر روی استراتژی‌های تبلیغاتی برای این کاربران و کاربران مشابه تمرکز کنید. شناسایی دقیق مخاطبان کمپین از ابتدا، موفقیت کمپین را تضمین می‌کند.

احاطه کامل به رفتارهای مشتریان، مشتریان احتمالی، رصد رفتار مشتریان وفادار، شناسایی رفتارهای منجر به تبلیغات دهان به دهان در مشتریان‌تان، آگاهی کامل از مرز احساس و منطق در ذهن مصرف‌کننده، کلید اصلی شناسایی دقیق مشتریان‌تان است.

برای این کار ابتدا جایگاه ماهیت محصول خود را بیابید. سپس، با مطالعه کامل میزان فروش و بازخوردهای تبلیغات خود و رقبا، خصوصیاتی از مشتریان را که باعث می‌شود محصول شما را خریداری کنند را بدست آورید.

هدایای تبلیغاتیگام سوم: انتخاب ایده کمپین تبلیغاتی

بعد از مطالعه بر روی هدف و مخاطبان، نوبت به ایده‌پردازی کمپین می‌رسد. ایده شما در شمار کدام نوع از کمپین‌ها جای می‌گیرد، کمپین‌های پارتیزانی یا دیجیتال یا 360 درجه؟

انتخاب ایده تبلیغاتی مهم‌ترین قسمت از برنامه کمپین تبلیغات است که می‌تواند بزرگ‌ترین تأثیر را بر فروش بگذارد. در دنیایی که در آن ساعات زیادی را سخت کار می‌کنیم تا کارایی را چند درصد دیگر افزایش بدهیم، تفاوت ارائه یک ایده اثربخش و غیراثربخش گاهی بسیار چشمگیر است.

به همین دلیل، نسبت به دیگر عناصر بازاریابی، زمان بیشتری به ایجاد یک ایده خلاقانه تبلیغاتی اختصاص پیدا می‌کند و انرژی بیشتری صرف می‌شود تا تبلیغ نسبت به دیگر تبلیغ‌های موجود بیشتر به چشم بیاید.

پیشنهاد می کنیم مقاله ضرورت خلاقیت در کانون های تبلیغاتی را مطالعه فرمایید

گام چهارم: انتخاب رسانه مناسب برای کمپین

بعد از مشخص شدن ماهیت کمپین، نوبت به انتخاب رسانه مناسب می‌رسد. یکی از ویژگی‌های انتخاب رسانه برای بسیاری از محصولات این است که رسانه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارند.

در واقع، تعداد رسانه‌ها در طول چند سال گذشته توسعه چشمگیری داشته است. مثلا در سالیان اخیر شاهد حضور و رشد اینترنت به‌عنوان یک رسانه بوده‌ایم.

ما در دوره‌ای به سر می‌بریم که توسعه و افزایش رسانه‌ها زیاد است و به آینده‌ای چشم داریم که در آن افزایش رسانه‌ها چه به لحاظ ملی و چه به لحاظ بین المللی ادامه خواهد داشت.

بنابراین، در انتخاب رسانه می‌بایست از میان گزینه‌های موجود، یک یا چند رسانه را که می‌توانند اثربخش باشند، انتخاب کرد. فرآیند انتخاب رسانه یک فرآیند حذفی است. انتخاب رسانه خود شامل سه گام زیر می‌شود:

  • تعیین رسانه‌هایی که بیشترین مخاطبان هدف را پوشش می‌دهند
  • مشخص کردن میزان بهینه خرید از آن رسانه‌ها
  • اطمینان از تخصیص بهینه بودجه و کسب بیشترین ارزش از آن

کمپین شما در کدام رسانه دارای بیشترین تاثیر گذاری بر مخاطب و بالاترین بازدهی رفتار منجر به خرید است؟ این سوال را این‌گونه می‌توان مطرح کرد: مخاطبان شما در کدامین رسانه دارای بیشترین تاثیرپذیری هستند؟

بعد از انتخاب رسانه یا رسانه‌ها باید به طور دقیق‌تر روی آن فکر کنید تا حداکثر نتیجه به دست آید. مثلا:

  • کمپین تبلیغاتی شما در کدام کانال تلویزیونی و در چه ساعتی پخش شود؟
  • رپورتاژ آگهی شما در چه سایت‌هایی منتشر شوند؟
  • در کمپین اینستاگرامی شما، پست‌ها در چه قالبی (تیزر، موشن، عکس، آرت ورک) و چه ساعتی منتشر شود و در چه پیج‌هایی معرفی شود؟

پیشنهاد می کنم مقاله ماهیت شرکت تبلیغاتی چیست؟ را مطالعه فرمایید

گام پنجم : بودجه بندی در کمپین‌های تبلیغاتی

حتما شما برای کمپین خود بودجه ویژه‌ای را کنار گذاشته‌اید. اما چگونه می‌توان این بودجه را در مراحل مختلف کمپین‌ تبلیغاتی تقسیم کرد؟ در این قدم از مراحل طراحی کمپین تبلیغاتی، باید مقدار دقیق بودجه مورد نظر خود را بر اساس اولویت تاثیرگذاری طرح خود مشخص سازید.

پس از مشخص ساختن بودجه کلی، لازم است تا هزینه‌های خرد مانند هزینه طراحی، اجرا، تولید محتوا و ترویج (تبلیغ کمپین) را نیز مشخص کنید و حد آستانه‌ای را برای هر یک از آن‌ها در نظر بگیرید و بدانید مثلا برای تولید محتوا و ساخت تیزر چه متریالی لازم است و آیا می‌شود از وسایل دست دوم استفاه کرد!

بهترین طراحی گرافیکی را می‌توان با چه مبلغی انجام داد، آیا بودجه ترویج کمپین در میان ناشران تبلیغ به صورت بهینه‌ای تخصیص داده شده است؟

هدایای تبلیغاتی جدیدگام ششم: طراحی و تولید محتوا

تولید محتوای مناسب و طراحی خلاقانه دو قدم مهم و اساسی در پیشبرد کمپین تبلیغاتی‌اند. در واقع، تولید محتوا قرار است به ویترینی از محتوای اصلی بازاریابی شما تبدیل شود و مخاطبان را به سمت خود جلب کند.

فراموش نکنید که این مرحله از طراحی کمپین نیز نیازمند یک زمان‌بندی دقیق و کامل است. طراحی و تولید محتوای منظم می‌تواند جریان روانی از کاربران را به سوی کسب و کار شما راه بیندازد.

گام هفتم: ارزیابی کمپین تبلیغاتی

آخرین قدم از مراحل طراحی کمپین، ایجاد برنامه‌ای برای ارزیابی کمپین تبلیغاتی است. ارزیابی کمپین با در نظرگرفتن بودجه، هزینه و سنجش رسانه می‌آید.

در صورتی که روند پیشرفت کمپین شما با زمان‌بندی و انتظارات اولیه همخوانی نداشته باشد، باید به بازبینی آن بپردازید، مثلا اگر قرار است با اینفلوئنسرهای مختلف کار کنید، به مرور با آن‌ها همکاری داشته باشید نه همزمان، تا بتوانید بازده آن را حفظ کنید و افزایش دهید.

دقت داشته باشید که بخش تجزیه و تحلیل عملکرد کمپین تبلیغاتی نیازمند صرف وقت و حوصله بسیاری است و می‌تواند حاوی اطلاعات مفیدی، چه برای تصحیح کمپین جاری و چه برای کسب تجربه برای راه‌اندازی کمپین‌های آینده، باشد.

برای ارزیابی درست هر کمپین تبلیغاتی، شناخت سنجه‌های رسانه و تسلط بر آن‌ها برای خروجی گرفتن نتایج کمپین حرف اول و آخر را می‌زند.

پیشنهاد می کنیم مقاله چگونه برای بازار، بازاریابی و برند تحقیق کنیم؟ را مطالعه فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *